Pjevačka družina Svetlane Spajić na festivalu „Todo mundo“

U okviru osmog izdanja festivala „Todo mundo“, 29. septembra u Kolarčevoj zadužbini nastupiće Pjevačka družina Svetlane Spajić.

Tom prilikom grupa će obeležiti 10 godina postojanja, a u okviru proslave jubileja objaviće i novi album tradicionalnih pesama pod nazivom Igrali se konji vrani.

Pjevačka družina Svetlane Spajić nastala je 2009. godine u Beogradu i već od samog osnivanja počela je da stiče svetsku reputaciju. 

Sadašnje članice tog vokalnog sastava su Jovana Lukić, Suzana Đorđević, Marija Meršnik i Ana Mratinković, pod vođstvom Svetlane Spajić.

Pjevačka družina nastupala je u značajnim koncertnim dvoranama i na festivalima u Evropi, Severnoj Americi, Aziji, Africi. 

Koncerti su prenošeni uživo na nacionalnoj televiziji i radiju u Srbiji, Austriji i Francuskoj. 

Grupa redovno nastupa na narodnim saborima u Kninskoj Krajini, Slavoniji, Bosanskoj Krajini, a među njima, posebno mesto ima Sijelo Tromeđe, koje se održava svake godine u Strmici kod Knina i okuplja veliki broj pevačkih grupa iz Bosanske Krajine, Like i Dalmacije. 

Pjevačka družina Svetlane Spajić učestvovala je u predstavi Život i smrt Marine Abramović velikog američkog reditelja Roberta Vilsona.

Na novom albumu Igrali se konji vrani Pjevačka družina predstavlja malo poznate srpske pesme i stilove pevanja, mahom iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, zapadne i centralne Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar