„Bluz karavan“ stiže u Beograd 21. septembra

Čuveni svetski „Bluz karavan“ po prvi put stiže u Srbiju zahvaljujući našoj mladoj pijanistkinji i kantautorki Katarini Pejak, koja je već započela svetsku karijeru.

Katarina će sa Inom Forsman iz Finske i Ali Venabl iz Teksasa, održati koncert 21. septembra od 20.30 u velikoj dvorani Doma omladine Beograd. 

Od početka godine su održale više od 40 koncerata, a beogradski koncert je deo jesenje evropske turneje u okviru koje nastupaju i u Engleskoj, Škotskoj, Francuskoj, Danskoj, Holandiji i Švedskoj.

Jedan od najvažnijih evropskih i svetskih bluz izdavača „Ruf rekords“ je 2005. godine pokrenuo „Bluz karavan“ kao putujuću bluz reviju koja svake godine predstavlja tri istaknuta izvođača iz aktuelnog kataloga.

Tokom proteklih godina, Karavan je predstavio Evropi i svetu mnoge značajne bluz izvođače i postavio „zlatni standard modernog bluza“.

„Bluz je, kao i još neki starinski žanrovi, opet u modi. Valjda je to dobra strana te nostalgije koja je sada u modi. Čini mi se da je bluz ipak svoju renesansu doživeo krajem 20. veka i da mnogi moderni izvođači danas, poput Džoa Bonamase, Džona Mejera i drugih, jašu taj talas. Bluza ima i u alternativi i u mejnstrimu, i to je njegova velika prednost. To je muzički izraz koji je suština mnogih drugih stilova i kao takav uvek je prisutan, ponekad iz senke, ponekad pod reflektorima“, izjavila jeKatarina Pejak.

Ritam sekciju će činiti basista Rodžer Inis iz Velike Britanije i Teksašanin Ilaja Ovings za bubnjevima.

Beogradski koncert mladih bluz zvezda, podržala je Ambasada SAD u Srbiji, a ulaznice po ceni od 1.000 dinara se mogu kupiti u pretprodaji na blagajnama „Tiketvižna“.

broj komentara 0 pošalji komentar