„Kinksi" ponovo zajedno?

Braća Dejvis, osnivači legendarnog rok sastava „Kinks", mogli bi ponovo da sviraju zajedno. Sve će zavisiti od zdravstvenog stanja Dejva Dejvisa, koji je pre pet godina imao moždani udar.

Vođa legendarne engleske rok grupe „Kinks" Rej Dejvis izjavio je da bi voleo da ponovo sarađuje sa bratom Dejvom, koji je taj sastav osnovao 1963. godine.

Ukoliko se Dejvisova želja obistini, to bi bila prva saradnja dvojice braće još od 1996. kada su se „Kinksi" raspali, objavio je „Nju mjuzikal ekspres" (NME).

Nekadašnji vođa grupe naveo je da je sa bratom razgovarao o ponovnom okupljanju ali da sve zavisi od toga da li se Dejv Dejvis, koji je u grupi svirao gitaru, dovoljno oporavio od moždanog udara koji je imao 2004.

„Predložio sam mu da učestvuje na manjim koncertima kako bi video da li može da svira. Ako mislimo da ponovo sviramo zajedno, ne možemo naprasno da krenemo na turneju", naveo je Dejvis.

„Ukoliko Dejv proceni da može da svira i ako budemo mogli da pišemo novi materijal, okupljanja će zaista biti", rekao je Rej Dejvis i najavio da će 2010. izdati album dueta za koji je, kako tvrdi, zainteresovan i američki roker Brus Springstin.

broj komentara 0 pošalji komentar