Roten žali što je doveo Višiza u „Pistolse“

Džoni „Roten“ Lidon, legendarni frontmen „Seks pistolsa“, smatra da Sid Višiz nikada nije trebalo da pristupi bendu, jer nije mogao da se nosi sa pritiskom.

Džon Lidon, bivši frontmen "Seks pistolsa", izjavio je da žali što je doveo Sida Višiza u bend pošto on, po njegovom mišljenju, nije mogao da podnese pritisak kao član velike grupe i da je to uništilo njegovu ličnost.

"Žao mi je, Bože, što sam ga doveo. Osećao se tako izolovano, siroti stari Sid, jer nije bio baš najbistriji momak u kraju", rekao je Lidon za svog bivšeg basistu koji je preminuo od prekomerne doze heroina u noći između 1. i 2. februara 1979.

"Najbolji aspekt njegovog karaktera, koji je bio humor, nestao je onog dana kad se pridružio 'Pistolsima'", izjavio je "Indipendentu" pevač poznat i kao Džoni Roten.

Lidon, koji trenutno ponovo okuplja svoj drugi bend "Pablik imidž limitid" (Public Image LTD) radi turneje, takođe je rekao da ga "uznemirava" kada nove grupe kopiraju njegov stil i u tom kontekstu pomenuo "Oejzis".

"I dalje čujem pesme koje oponašaju naš stil, ali ne odaju nama priznanje", dodala je 53-godišnja legenda panka.

"Malo me to malo nervira, ja u životu nisam pokušao da ličim na nekog drugog. 'Oejzis' me nervira, znate. Glas me nervira. Mogao je da smisli nešto svoje."

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 15. dec 2009, 21:06) - anonymous [neregistrovani]

da

ali su ipak snimili film Sid i Nensi a o rotenu nista?

(utorak, 15. dec 2009, 19:12) - Sandinista [neregistrovani]

Nije trebao

Ne samo da je instant slava koja je usledila kad je upao u Pistolse uništila Sida, nego se rikošetirala i usput upucala i same Pistolse. Posle odlaska Glena Metloka nisu napravili više nijednu valjanu pesmu, a dolaskom Sida je samo počela da raste napetost na relaciji članova benda i bend-menadžer. Bez Metloka bend više nije imao jasan oslonac, a to je muzika. Umesto toga, dobili su večito nadrogiranu budalu koja nije znala ni bas da drži kako treba i koja je pri tom bila pupčanom vrpcom vezana za fuksu Nensi. Definitivno Roten nije trebao da ga ubacuje u bend, bio je suviše destruktivan, naročito autodestruktivan. Dobro da se Roten setio da prizna, makar i posle 30 i kusur godina.