Rokumentarci pred beogradskom publikom

Posle brojnih gostovanja po zemljama regiona, selekcija izabranih ostvarenja Festivala dokumentarnog rok filma „Dorf" biće predstavljena i u Beogradu. Filmovi sa tri dosadašnja izdanja Festivala na programu su 20. i 21. decembra u Kulturnom centru „Grad“.

Nekoliko filmova prikazanih na regionalnom festivalu muzičkih dokumentaraca „Dorf", koji se početkom svake godine održava u Vinkovcima, u Hrvatskoj, biće prikazano uz besplatan ulaz 20. i 21. decembra u Kulturnom centru „Grad" u Beogradu.

Udruženje „Kulturni front" saopštilo je da će predstavljanje hrvatskog „Dorfa" početi 20. decembra od 19 sati polučasovnim omnibusom o pank sastavima iz Koprivnice i Vinkovaca „Tri boje revolucije" autora Silvija Mirošničenka.

Sledi rokumentarac o kultnom engleskom novotalasnom sastavu „Fol" (The Fall) „Čudesan i zastrašujući svet Marka I. Smita" Dion Njuton, i film Norvežanina Rodžera Somerseta o skandinavskom pankeru Kikeu Turmiksu.

Druge večeri Beograđani će moći da vide film Jana Japa Kvipera o Ivici Košaviću, koji već 13 godina živi u Holandiji i snima „nojz rok" materijale sa bendom „Gon bold" (Gone Bald).

Režiserka Ljiljana Šišmanović snimila je dokumentarac "The Cinkuši" o istoimenom hrvatskom etno-pank sastavu, dok je strip autor Dubravko Mataković filmom „Di smo mi to?" zabeležio odlazak vinkovačke grupe „Septika" u Zagreb na dodelu muzičkih nagrada „Zlatna kugla 2005".

Predstavljanje „Dorfa" u Beogradu zaključiće još jedan Mirošničenkov film „Sevdah o Romima" koji govori o popularnom reperu Edu Maajci.

Glavni grad Srbije je 17. grad u kojem je predstavljen program ovog najvećeg festivala te vrste u regionu.

Organizatori „Dorfa" najavili su za januar i februar i gostovanja u Labinu, Subotici, Zaboku, Kikindi, Mostaru, Ljubljani i Sarajevu.

broj komentara 0 pošalji komentar