Frušante definitivno napustio „Peperse“

Posle 20 godina u „Red hot čili pepersima“, gitarista Džon Frušante odlučio je da se u potpunosti posveti solo karijeri, jer se „promenio i ne privlači ga više mašinerija oko velikog rok benda“.

Gitarista Džon Frušante potvrdio je da je napustio rok grupu "Red hot čili pepers" i naveo da je to učinio "još pre godinu dana".

Izvor blizak bendu rekao je da je gitarista početkom nedelje napustio "Red hot čili peperse", a vest je tek sada potvrđena, objavio je muzički časopis "Nju mjuzikal ekspres".

"Mentalno, Džon se 'odjavio' odavno. Cela ta mašinerija oko velikog rok benda ga više ne zanima", dodao je isti izvor.

Frušante (39) je u blogu na sajtu JohnFrusciante.com napisao da se nije posvađao sa članovima sastava i da je sa njima ostao u dobrim odnosima.

"Kad sam napustio sastav, pre oko godinu dana, bili smo na pauzi na neodređeno vreme. Nije bilo drame niti svađe, a ostali momci su imali razumevanja. Postojala je obostrana podrška. Da pojednostavim, moja muzička interesovanja odvela su me u novom pravcu."

Frušante je dodao da i dalje voli "Peperse", ali da sada želi da stvara svoju muziku.

"Promenio sam se u poslednjih 12 godina, i kao osoba i kao umetnik, i to do te mere da bi nastavak rada sa bendom bio u suprotnosti sa mojom ličnošću... Naprosto moram da budem ono što jesam i da radim ono što moram da radim", napisao je još gitarista.

"Pepersi" su, navodno, zamenili Frušantea gitaristom Džošom Klinghoferom, koji sa grupom svira već nekoliko meseci, a išao je sa njima i na turneju 2007. godine.

Klinghofer je, kao "sešn" muzičar, radio sa Trikijem, Pi Džej Harvi i Gnarlsom Barklijem.

broj komentara 0 pošalji komentar