Novi album Ozija Ozborna 2010. godine

Obožavaoci muzike koju pravi i izvodi Kum hevi metala nove pesme mogu da očekuju uskoro. Ozi Ozborn je izlazak albuma "Soul Sucka" najavio za sredinu naredne godine.

Engleski hevi metal pevač Ozi Ozborn objaviće novi album iduće godine, preneo je „Nju mjuzikal ekspres" (New Musical Express).

Album "Soul Sucka" bivšeg vođe grupe „Blek Sabat" (Black Sabbath) stići će u muzičke prodavnice u junu i na njemu će se naći numere "Let It Die", naslovna "Soul Sucka" i "Diggin' Me Down".

To će biti 10. studijski album Ozborna koji je prethodno ostvarenje "Black Rain" objavio 2007. godine.

Džon Majkl Ozborn, poznatiji kao Ozi, rođen je 3. decembra 1948. godine. Tokom četiri decenije duge karijere, Ozi je ozbiljnije korake u muzičkom biznisu napravio kao pevač legendarnog hevi metal benda „Blek Sabat", da bi osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka solo projektima postigao višestruko platinaste tiraže.

Za zasluge u masovnoj popularizaciji muzičkog pravca kojem pripada muzika koju je izvodio i pisao, Ozi dobija titulu Kuma hevi metal muzike. Takođe, zbog nekih tekstova poznat je i kao Princ tame.

Još veću popularnost usledila je posle prikazivanja rijaliti serije „Ozbornovi" koja je pratila dešavanja u domu porodice slavnog pevača.

Ozi je 2008. godine najavio da će se povući nakon objavljivanja još dva albuma.

Kontroverzni muzičar dobitnik je Gremi nagrade 1994. godine u kategoriji najboljeg metal nastupa za numeru "I Don't Want to Change the World" sa albuma "No More Tears".

broj komentara 0 pošalji komentar