Makartni priželjkuje „stalan posao"

Posle godina „lutanja" po svetu, legendarni muzičar Pol Makartni poželeo je da više koncerata održi u Velikoj Britaniji i da, ukoliko je to moguće, dobije stalan angažman u Londonu. To je sjajno, samo se obučeš i kreneš na posao, objasnio je Makartni.

Bivši „Bitls", ser Pol Makartni, priznao je da priželjkuje stalan angažman u Londonu.

Legendarni muzičar nastupiće u utorak, 22. decembra, u londonskoj „O2 areni", a u jednom intervjuu je izjavio da bi voleo da napravi seriju koncerata u toj dvorani.

„Zaista bih voleo tako nešto. Poslednji put sam seriju nastupa u istom prostoru imao još zajedno sa 'Bitlsima', kada smo radili božićne koncerte, pa smo uspevali da u istom mestu budemo po nedelju-dve. To je sjajno, samo se obučeš i kreneš na posao", objasnio je Makartni u izjavi radiju „Apsolut".

Pored toga, čuveni pevač kaže da bi želeo da više nastupa „kod kuće", u Velikoj Britaniji.

„Vratio sam se iz Amerike i mnogo ljudi mi je reklo: 'Čujem da si nastupao u SAD, da li praviš neki koncert u Britaniji?' Kad im kažem 'Ne', uvek pitaju 'A zašto?'", objašnjava Makartni.

„Zbog toga sam nazvao svog promotera i predložio mu da organizujemo više koncerata u Engleskoj i Škotskoj. Njegova ideja je bila da napravimo nešto što bi se zvalo „Junion Džek turneja" (Junion Džek je kolokvijalni naziv za zastavu Ujedinjenog Kraljevstva), u okviru koje bismo svirali po Engleskoj, Škotskoj, Velsu i Irskoj, ali nismo za tako kratko vreme mogli da se organizujemo", rekao je Makartni.

Jedino što su mogli da organizuju jeste predstojeći koncert u „O2 areni", kojim će započeti evropska mini-turneja, u okviru koje će nastupiti i u Dablinu.

Inače, „serijski" nastupi velikih zvezda u istoj dvorani, odnosno, stalni angažmani nisu toliko neuobičajeni, ali se uglavnom odnose na velike hotele-kockarnice u Las Vegasu.

Svojevremeno su stalan angažman u Las Vegasu imali Elvis Prisli, Tom Džons, Elton Džon, a donedavno i Selin Dion.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. dec 2009, 12:28) - anonymous [neregistrovani]

pol makartni

car rock n roll-a