„Mama mia!“ u Beogradu

Čuveni mjuzikl „Mama mia!“, koji već 10 godina puni dvorane širom sveta, konačno stiže i u srpsku prestonicu, gde će od 29. juna iduće godine biti izveden 14 puta. Predstavu karakteriše 22 hita legendarne švedske grupe „ABBA“.

Mjuzikl "Mama mia" (Mamma Mia!), sa pesmama pop grupe "ABBA", gostovaće prvi put u Beogradu sa 14 predstava, od 29. juna do 10. jula 2010. godine u Beogradskoj areni.

"U predstavi se uživo izvode 22 hita grupe 'ABBA', uključujući: 'Chiquitita', 'Dancing Queen', 'I Have A Dream', 'Knowing Me Knowing You', 'The Winner Takes It All', 'Super Trouper', 'Take A Chance On Me' i 'Voulez Vouz'", saopštila je Beogradska arena, koja je i organizator.

Kako se navodi, inspirisana pesama grupe "ABBA", spisateljica Ketrin Džonson je stvorila "zabavnu priču o porodici i prijateljstvu, koja se odvija u rajskom okruženju osunčanog grčkog ostrva".

Beogradska arena navodi da u Beograd dolazi "Mamma Mia!" potpuno identična sa londonskom produkcijom predstave, koja je premijerno izvedena 1999. godine, i trenutno se izvodi u Londonu, na Brodveju, Australiji, Španiji, Holandiji i Meksiku.

"Džudi Krejmer, globalni producent, još 1987. godine prvi put je dobila inspiraciju da kreira mjuzikl na osnovu pesama grupe 'ABBA'. Od premijere 1999. godine, 'Mamma Mia!' je zaradila preko 155 miliona funti samo u Velikoj Britaniji i preko dve milijarde dolara širom sveta", kaže se u saopštenju.

Za mjuzikl, koji donosi originalnu muziku i tekst nekadašnjih članova grupe "ABBA" Benija Andersona i Bjorna Ulveusa, aranžmane je uradio Martin Koh. Režiser je Filida Lojd, koreograf Entoni Van Last i scenograf Mark Tompson. Nije saopšteno ko tumači uloge u mjuziklu.

Predstava će trajati dva i po sata, a Arena će uskoro saopštiti pojedinosti o prodaji ulaznica.

Internacionalnu turneju "Mamma Mia!" produciraju Džudi Krejmer, Ričard Ist i Bjorn Ulveus za kompaniju "Litlstar" (Littlestar) u saradnji sa kompanijama "Univerzal", "Stejdž entertejnment" (Stage Entertainment) i "En-Dži-Em" (NGM).

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 22. dec 2009, 15:54) - anonymous [neregistrovani]

fenomenalno

bas bih voleo da ga vidim!!!