Milijarder Branson organizuje dobrotvorni koncert za Venecuelu?

Da bi prikupio sredstva za humanitarnu pomoć milijarder Ričard Branson planira dobrotvorni koncert u Kolumbiji, koji bi mogao da probudi globalnu svest o krizi u Venecueli.

Samoproglašeni privremeni predsednik Venecuele, Huan Gvaido i politički disident Leopoldo Lopez, zatražili su od Bransona da organizuje koncert, rekao je Branson.

Koncert bi trebalo da bude održan 22. februara u pograničnom gradu Kukuta, u kome se sakuplja i humanitarna pomoć za Venecuelu, koja je sa kolumbijske strane granice.

Predsednik Nikolas Maduro osporava prelazak humanitarne pošiljke preko granice, a dan kada će biti odobren ulazak humanitarne pomoći u zemlju je 23. februar.

„Naš cilj je prikupiti 100 miliona dolara za 60 dana i otvoriti granice zemlje kako bi humanitarna pomoć mogla konačno da stigne do miliona kojima je najviše potrebna", rekao je Branson, kako prenosi Hina.

„Uz fantastičan izbor međunarodnih i regionalnih umetnika koncert će biti prenošen širom sveta“, istakao je vlasnik Virdžina.

Venecuela je u ekonomskoj i političkoj krizi koja je rezultirala galopirajućom inflacijom i nestašicama hrane i lekova. Više od 2,3 miliona ljudi napustilo je zemlju u periodu od 2014.godine. Samo u susednoj Kolumbiji je gotovo milion Venecuelanaca.

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 16. feb 2019, 22:49) - anonymous [neregistrovani]

humanitarna pomoc

jadna venecule !!! stize im humanitarna pomoc iz engleske u SAD

(subota, 16. feb 2019, 20:15) - anonymous [neregistrovani]

Ko muti vodu?

Opet Englezi!