Kern platio opkladu Štraheu

Bivši lider Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Kristijan Kern nije zaboravio na dug austrijskom vicekancelaru i lideru Slobodarske stranke (FPO) Hajnc-Kristijanu Štraheu, pošto se s njim kladio ko će duže biti na čelu svoje stranke.

Poštujući moto „dugovi nastali klađenjem su dugovi časti“, Kern je šefu FPO poslao flašu crnog vina, prenosi Tanjug.

Oni su se kladili 25. aprila prošle godine gostujući na prvom programu austrijskog državnog radija. Štrahe je tom prilikom izjavio da će Kern biti zapamćen po tome što će najkraće biti na mestu kancelara. Kern je, pak, uzvratio da se kladi u flašu crnog vina da će duže biti šef SPO nego Štrahe na čelu FPO.

Štrahe je postao vicekancelar i ojačao svoju poziciju u stranci, a Kern je, samo par nedelja posle opklade, odlučio da napusti stranku i povuče se iz politike i vrati u poslovni svet.

Štrahe je, na svom Fejsbuk profilu, objavio fotografiju s flašom crnog vina i potvrdio da je Kern ispunio obećanje.

Napisao je da je Kern konačno poslao flašu crnog vina, pošto ga je više puta podsetio na opkladu.

Kern je Štraheu poslao flašu „Blaufrenkiša“, austrijskog vina koje u imenu ima reč „plavi“, što je inače boja stranke FPO.

U izjavi bečkom dnevniku „Osterajh“, Štrahe je podsetio da je Kern, prilikom klađenja, govorio o „dobroj flaši 'Kjantija'“.

"Očigledno nije dobar poznavalac vina“, naglasio je Štrahe, dodavši da mu je posebno zanimljivo što je dobio flašu „Blaufrenkiša" iz serije „Karl Marks“.

broj komentara 0 pošalji komentar