Štrahe na Opernbal vodi Dačića, a Kurc Zaeva

Glavni događaj u sezoni balova u Austriji, Opernbal, koji će u četvrtak biti održan u Beču, biće prilika austrijskim političarima da pozovu kolege iz inostranstva, a među ovogodišnjim gostima austrijske političke elite su političari sa Balkana.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc na Opernbald, kao svog gosta, dovodi premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva, potvrđeno je iz njegovog kabineta agenciji APA.

Vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe na Opernbal pozvao je šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića i mađarskog ministra Gergelija Guljaša.

Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel ugostiće češkog kolegu Tomasa Petričeka, a u njenoj loži u bečkoj Operi sedeće i ambasador SAD u Beču Trevor Traina.

Kabinet kancelara objasnio je da je razlog za poziv Zaevu na Opernbal pre svega dogovor koji je postignut sa Grčkom oko imena makedonske države, kao i što je težište spoljne politike Austrije Zapadni Balkan.

Zaev će biti jedini gost kancelara Kurca, i oni će pre Opernbala imati bilateralni razgovor.

Zaev je prethodno u Beču bio krajem januara na poziv Kurca, koji mu je tom prilikom uručio priznanje „Alojz Mok“ za postignuti dogovor sa Grčkom.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 26. feb 2019, 13:14) - Dragan S [neregistrovani]

Albanci su

Albanci su Nemacki i Austrijski miljenici jer preko njih kontrolisi i ucenjuju Srbiju i Makedoniju . tokom drugog rata oni su bili saveznici i za uzvrat su u njihovo ime vladali teritorijama Srbije i Makedonije koje sada isto zele da prisvoje . Vremena se menjaju i jos i vise ce se promeniti i kada taj momenat dodje netrebamo zaboraviti sta su radili .