Bijonse opet iznenadila svoje obožavaoce

Neposredno posle premijere atorskog dokumentarca "Homecoming" u produkciji „Netfliksa“, Bijonse je obradovala i iznenadila obožavaoce najavom novog albuma.

U aprilu 2018. godine Bijonse je u punom sjaju stala na scenu i uzviknula „Koačela, da li si spremna?“. Poznati muzički festival nije bio spreman, kao ni ceo svet, za ono što je popularna zvezda priredila u dva istorijska nastupa.

Zahvaljujući „Netfliksu“, moguće je zaviriti iza scene ovog neverovatnog nastupa. Dokumentarac, "Homecoming", sniman osam meseci, napisala je, režirala i producirala sama pevačica.

Ovo je delom snimak koncerta, delom dokumentarni zapis onoga što se dešavalo iza scene tokom dvodnevnog nastupa kojim je Bijonse postala prva Afroamerikanka koja je otvorila Festival „Koačela“.

Na tom istorijskom koncertu na prepunoj sceni su bili muzičari i plesači sa afroameričkih koledža i univerziteta koji su izveli crnačku nacionalnu himnu Podignie glas i pevajte. Nastupili su i njeni saradnici iz „Destini čajlda“, sestra Solanž, i suprug, reper Džej-Zi.

Neobavešteni su verovatno mislili da će uživati u koncertu muzičke dive, ali dokumentarac "Homecoming" im je pokazao koliko je ceo nastup i film bio s puno pažnje i ljubavi obojeno u „crno“. Poznato je da Bijonse i njen suprug Džej-Zi ne propuštaju ni jednu priliku da svoj uticaj iskoriste kako bi naglasili položaj Afroamerikanaca.

Bijonse je ovaj nastup sama osmislila do najsitnijih detalja. Bio je to neverovatan napor ne samo zbog obimnosti posla, već i zbog činjenice da je samo par meseci pre toga rodila bilizance. Danas priznaje da više nikada neće sebe dovesti u takvi situaciju.

Izlazak novog albuma Bijonse je objavila samo nekoliko sati posle premijere dokumentarca. Album je u stvari snimak uživo izvedenih pesama u aprilu 2018. godine na Festivalu „Koačela“.

broj komentara 0 pošalji komentar