Ko je Jelena, buduća prva dama Ukrajine?

Dok ukrajinska Centralna izborna komisija zbraja konačne rezultate predsedničkih izbora, na kojima je preliminarno, ubedljivom većinom glasova, pobedio glumac Volodimir Zelenski, pažnja javnosti u Ukrajini i Rusiji prešla je na novu prvu damu Ukrajine, Jelenu Zelenski.

Volodimir i Jelena Zelenski rođeni su u gradu Krivi Rog, na jugu Ukrajine. Pohađali su istu školu, ali se nisu poznavali kao deca.

„Mnogo godina kasnije, jednog sunčanog dana, Volodimir se sa svojim prijateljem vraćao iz pozorišta. Na ulici su sreli dve devojke i tog dana je Zelenski upoznao svoju buduću ženu“, prenosi stopru.com.

„Nikada nisam imao problema sa devojkama. I odjednom, tako tvrd orah! Želeo sam da je osvojim i ta osećanja su se razvila u ljubav“, ispričao je Zelenski.

Jelena je studirala građevinarstvo na Nacionalnom univerzitetu u Kriviju, dok je Volodimir studirao pravo na Ekonomskom institutu u istom gradu, piše portal heavy.com.

Volodimir je osam godina čekao da je zaprosi 

Jelena nije nikada radila u struci, već je karijeru izgradila u šou biznisu i prvenstveno je javnosti poznata kao pisac scenarija u studiju „Kvartal 95“, koji je početkom 2000-tih osnovao Zelenski sa svojim kolegama, piše 24-my.info.

Jelena i Volodimir su u braku od 2003. godine. Volodimir je osam godina čekao pravi trenutak da je zaprosi, a sada imaju četrnaestogodišnju ćerku Aleksandru i šestogodišnjeg sina Kirila.

Jelena Zelenski biće najmlađa prva dama u istoriji Ukrajine, budući da ima samo 41 godinu. Od njenih prethodnica, ne razlikuju je samo godine, već i stil oblačenja, navode portali.

Dizajner Andrej Tiščenko, koji je radio kod Volodimira Zelenskog i poznaje Jelenu, rekao je za RT, da Jelena preferira „klasičniji“ izgled, za razliku od, na primer, Marije Porošenko, supruge Petra Porošenka.

„Celog života se ponašala kao prva dama“

„Lena voli da je sve veoma rezervisano, veoma skromno, ukusno. Naravno, više voli klasiku, nego odeću sa nekim nacionalnim simbolima poput, recimo, Marine Porošenko. Sve je sa ukusom“, rekao je dizajner i dodao da se Jelena „čitavog života ponašala kao prva dama“.

Jelena Zelenski je priznala da je u početku, kako je rekla – agresivno reagovala na vesti o kandidaturi muža za mesto predsednika Ukrajine. Ubrzo je odlučila da podrži supruga i sve više se pojavljivala u njegovom štabu u kampanji i u javnosti.

„Bila sam otvoreno protiv toga u početku. Zato što je ovo veoma težak projekat, ne projekat, novi pravac u životu. Pokušavala sam da zaštitim muža“, rekla je za ICTV.

Prema poreskoj prijavi Volodimira Zelenskog, njegova supruga vlasnik je 0,01 odsto studija „Kvartal 95“. Takođe, poseduje 25 odsto preduzeća za proizvodnju konzervirane ribe „Selari fiš“.

Buduća prva dama poseduje dva stana u Kijevu i na Krimu, ukupne površine 413,8 kvadratnih metara, i dva nestambena objekta u Kijevu od 643,7 kvadratnih metara. Pored toga, Jelena i Volodimir iznajmljuju stan u Velikoj Britaniji.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 24. apr 2019, 20:32) - anonymous [neregistrovani]

изнајмљују стан у Великој Британији

pa sta reci

(sreda, 24. apr 2019, 19:44) - anonymous [neregistrovani]

glumci

postaju najbolji predsednici , vec dokazano.