Kraljica Elizabeta Druga zapošljava saradnika za društvene mreže

Za one koji znaju kako da naprave savršen post na „Instagramu“ ili napišu ubojiti tvit, ukazala se prilika iz snova u timu za odnose sa javnošću Britanske kraljevske porodice.

Britanska kraljevska porodica je na svom internet portalu raspisala konkurs za novo radno mesto u sektoru za digitalne komunikacije. Traži se službenik koji će pronaći „inovativna rešenja u adekvatnom predstavljanju Kraljice u očima javnosti i na svetskoj pozornici“, stoji u oglasu.

Kandidat će morati da prati državne posete, istražuje i piše čalanke i upravlja digitalnim platformama, za platu od oko 38.000 dolara mesečno, u zavisnosti od radnog iskustva.

Drugim rečima, moraće da ažurira nalog kraljice Elizabete Druge na Instagramu i Tviteru.

„Bez obzira da li se radi o državnoj poseti, ceremoniji dodele nagrada ili nekom drugom kraljevskom angažmanu, treba se pobrinuti da naši digitalni kanali budu zanimljivi i da dopiru do velikog broja ljudi“, navodi se u opisu posla. 

Bakingemska palata traži inovativne i kreativne kandidate sa prethodnim iskustvom u ovim oblastima. Osim toga moraju umeti dobro da pišu, fotografišu, a poželjno je i da umeju da snimaju video priloge.

Ovo nameštenje nudi i brojne pogodnosti. Besplatan ručak i 33 dana godišnjeg odmora. Posao se obavlja u Bakingemskoj palati.

Prvu objavu na Instagramu Elizabeta Druga je imala u martu ove godine, prilikom posete Muzeju nauke u Londonu, koji je objavljen na nalogu kraljevske porodice.

„Danas sam posetila Muzej nauke u želji da istražim pismo iz Kraljevskog arhiva koje je 1843. godine napisao moj pra-pra-deda Princ Albert“, napisala je Kraljica.

Britanska kraljevska porodica ima milione pratilaca na svojim nalozima na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter. Očigledno da je Kraljica odlučila da ojača svoju poziciju na ovim platformama.

broj komentara 0 pošalji komentar