Džonson spustio slušalicu Trampu, mislio da je šala

Bivši britanski ministar spoljnih poslova i kandidat za premijera te zemlje Boris Džonson otkrio je da je američki predsednik Donald Tramp prilikom nedavne posete pokušao da ga pozove telefonom, ali da je on pomislio da je reč o šali i prekinuo je vezu.

Primio sam poziv od nekoga ko je tvrdio da zove iz centrale Dauning strita, rekao je Džonson za Sandej tajms, a prenosi briselski Politiko.

„Ta osoba imala je blago irski naglasak i rekla je da zove iz centrale broj 10, i da želi da me spoji sa američkim predsednikom koji želi da razgovara sa mnom. I rekla mi je da će da me poveže sa sobom za situacije u Beloj kući. Ja sam razmišljajući brzo kao i obično rekao 'svim vašim slušaocima na radiju Kilkeni, niste me ni na trenutak prevarili'“, ispričao je Džonson.

Nakon toga, Džonson je, kako kaže, prekinuo vezu i pozvao centralu broj 10, gde mu je rečeno, da je to bio predsednik SAD.

Džonson i Tramp su na kraju razgovarali i bivši britanski šef diplomatije istakao je da mu Tramp nije samo poželeo svako dobro, već da je bio veoma zainteresovan da „intenzivira ekonomsku saradnju i da sklopi sporazum o slobodnoj trgovini“.

Kako se navodi, Tramp je zatražio i sastanak sa Džonsonom, ali je ovaj morao da ga odbije uz obrazloženje da mora da se priprema za kampanju za lidera Konzervativne stranke.

broj komentara 0 pošalji komentar