„Tramputin“ preti da će uvesti takse Evropskoj uniji

Na internetu se pojavila neobično realistična kombinacija lica Vladimira Putina i Donalda Trampa, nazvana „Tramputin“, delo umetnika Aleksandra Korta, koji se bavi tri-de video montažom.

Autor nesvakidašnjeg video-snimka je predsednika „Tramputina“ prikazao kako kritikuje surovu ekonomsku politiku Evropske unije.

Taj neobično ubedljiv hibrid, u svom govoru žestoko brani američke interese i preti novim oštrim tarifama protiv evropske automobilske industrije.

„Trumputin“ izgleda neverovatno realno, bez vidljivih distorzija ili sporednih efekata. Da bi postigao taj stepen realizma, Kort je koristio algoritam koji je neuronsku mrežu formirao na osnovu 240 hiljada snimaka.

Video je tada obrađen kroz zloglasni Dipfejk lab, isti onaj program koji je korišćen za izradu lažnih pornografskih video-snimaka slavnih ličnosti.

Aleksandar Kort, međutim, insistira na tome da je ova njegova tri-de montaža samo eksperiment i da nema nikakve političke ambicije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 16. jul 2019, 16:28) - anonymous [neregistrovani]

Ne, nema nikakve politicke ambicije

Ali implicira da kroz Trampa zapravo govori Putin (koji ga je jelte doveo na vlast) i da zapravo nije Tramp i Amerika protiv EU nego Putin i Rusija. Mislim da je ipak stvarnost ''malo'' drugacija i da Putin i Rusija nemaju nista protiv EU, ali da to ne odgovara neoliberalnim krugovima u EU i USA.