Na pragu desete decenije ne odustaje od dresure pasa

Dragoslav Rakić iz Kraljeva, već 63 godine odgaja i dresira pse. Još izvodi pse na izložbe, a pehare i priznanja svojih ljubimaca odavno ne broji. Do sada je dresirao više od hiljadu pasa svih rasa.

Dočekuje nas vitalan, nasmejan vremešni starina. Dragoslav Rakić, na pragu desete decenije ne odustaje od svog hobija koji je postao njegova svakodnevica. Trenutno ima dva svoja psa, labradora i nemačkog lovnog terijera i staforda na dresuri.

„Ljudi koji uzimaju psa uzimaju grlo koje vole, koje će da čuva i da ga poštuje. Ima rase kod kojih (dresura) mora da počne od trećeg meseca, a imaju i onih koji počinju od devetog meseca. I ta obuka traje mesec dana i dobijete psa kakvog želite“, kaže Dragoslav.

Vrata doma su uvek otvorena za prijatelje i komšije, sa kojima rado priča o dresuri pasa.

Komšije Miroslav Nikolić i Sergej Petrevski kažu da ako imaju neki problem sa psima obraćaju se svom susedu i dodaju da im njegovi saveti dosta pomažu.

Gotovo dve trećine života, posvetio je dresuri pasa. Do sada ih je dresirao više od hiljadu, a od pehara svojih ljubimaca jedan posebno izdvaja.

„Bila je cela Evropa, bilo je 800 labradora, bilo je pet sudija, četiri Engleza i jedna Finkinja i sve je pas osvojio i to je kraj kinologije“, priseća se Dragoslav.

Dragoslav Rakić već planira učešće labradora i nemačkog lovnog terijera na izložbama tokom godine. A na pitanje do kada će dresirati i odgajati pse, kroz smeh odgovara:

„Računam nešto još 12 godina, toliko mi fali do 100“.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 20. jan 2019, 23:21) - anonymous [neregistrovani]

Adresa

Kraljevo
Iza kafea Boss
Svi ga znaju, tako da je lako pronaci ga. Telefon ne bih objavljivao. Ovako je bolje.
Nadimak mu je Cvrle

(nedelja, 20. jan 2019, 21:19) - stefan [neregistrovani]

stefan

cika cvrle..svi ga znaju zivi blizu bolnice naselje francuska kolonija

(nedelja, 20. jan 2019, 12:48) - anonymous [neregistrovani]

контакт

Можете ли, молим вас, да напишете његову адресу и број телефона како бих могао да га контактирам.