Deda Jovan slavi 95. rođendan i Jovanjdan sa 70 članova porodice

Slavu, imendan i rođendan i to 95, danas slavi i Jovan Ćojbašić iz Ivanjice. Ima skoro 70 članova porodice, 15 unuka, 21 praunuče i dve čukununuke.

Uz slavsku sveću Ćojbašići svake godine slave radost, porodicu i tradiciju. Znaju da život nisu brojke, ali deda Jovanove mnogo govore. Od sedmoro dece, doživeo je i dve čukununuke Milu i Milicu.

„Sve šćerke, svi zetovi, svi su dobro i ta deca isto tako. Ja samo se molim Bogu da bidu dobro, da bidu zdravo. Ja sam se naradio i dobro na kraju i ne mislim uopšte do kad ću, samo oni da bidu dobro“, kaže vremešni Jovan Ćojbašić.

Ljubav i privrženost porodici nesebično je delio, a decu učio da budu vredni i da se poštuju.

Deka Jovan kaže da moraju da se vole, da zajedno znaju da rade: „Da ne pričam kad poneki počnu nešto pričat, na primer da ne može niko ni skim sve to tako ne može da se sredi. Može, može mora da se radi, nema života bez rada.''

„Brat mi je isto godište kao i moj sin. Odrasli su zajedno. Više ga računam kao sina nego kao brata. Svi se slažemo, sestre, brat, svi smo mislim cela naša familija i porodica, svi smo složni“, ističe Milica Zlatić, Jovanova ćerka.

Prošao je Jovan skoro čitav vek, a najveća je sreća, kaže, da bude sa najbližima. I svi su na Jovanjdan zajedno. Porodično okupljanje prilika je za susret pet generacija.

„Samim tim što svi zetovi slave različite slave, a i različitu od naše, najmanje sedam puta godišnje se skupljamo ovako, plus kad su neke svadbe, rođendani, završetak fakulteta, uvek nađemo neki razlog da se okupimo“, otkriva Srdan Ćojbašić, Jovanov sin.

„Prenosimo tu neku tradiciju da se deca znaju, da se druže, i ne samo preko Fejsa, nego zaista, lično da se viđaju da se posećuju, da li su ovde ili su negde na strani, ali mislim da je to zaista za danjašnju porodicu veoma, veoma bitno“, ocenila je Ljupka Mijatović, Jovanova unuka.

Ćojbašići iz Ivanjice znaju vrednosti i značaj porodice. I poštuju je po ugledu na dedu Jovana.

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. jan 2019, 20:02) - Драган Гвоздић [neregistrovani]

Поштовани господине из Јужне Калифорније,

Прочитали сте чланак у рубрици Магазин - Занимљивости, самим тим чланак није сврстан у вести. Мада веровали или не ово заиста јесте вест, лепа вест.
Необично ми је драго да сте нам саопштили да ћете бити судија тамо неким Америма, међутим то што ћете бити судија тим Америма је вест за Јужну Калифорнију, а за нас у Србији и ван Србије којима је Србија у срцу је важно да чујемо причу о деда Јовану и његовој здравој породици.
Поздрав и свако добро.

(ponedeljak, 21. jan 2019, 14:13) - anonymous [neregistrovani]

Браво!

Браво деда Јоване, желимо ти да још дуго поживиш и уживаш у богатству које си стекао радом и мудрим животом. Породица је највеће богатство, а у томе су многи пука сиротиња, јер породица се систематски разара егоизмом, комформизмом и поремећеним вредностима.

(ponedeljak, 21. jan 2019, 10:18) - anonymous [neregistrovani]

bravo ,bravo, bravo

lepa starost, ako je radio ima kome da ostane,,,

(ponedeljak, 21. jan 2019, 03:09) - Ja [neregistrovani]

Sta je ovde vest?

Ne znam sta je ovde vest. Ja, na primer, ove nedelje radim jedan teniski turnir za seniore kao sudija i imamo kategoriju igraca 90+ godina, a neki od njih imaju i 96. Hej bre, alo! 96 godina i takmice se na turniru. E to bi bila vest, a ne ovo.
Coveku zelim zdravlja i da pozivi u zdravlju sto duze, a novinarima da nalaze prave vesti.
Pozdrav iz juzne Kalifornije.

(ponedeljak, 21. jan 2019, 02:08) - nb [neregistrovani]

To je najvece i jedino bogatstvo...

...koje mozemo ostaviti posle nas. Nista drugo.
Srecan 95-ti daka Jovane.

(ponedeljak, 21. jan 2019, 00:28) - anonymous [neregistrovani]

Ovo je najveca sreca

Deda Jovane, da proslaviš i 100-ti rođendan.
Sa ovakvom familijom, ti si najbogatiji čovek
u Ivanjici i Srbiji. Živeli!

(nedelja, 20. jan 2019, 20:49) - anonymous [neregistrovani]

.

Svaka cast ovo je najvece bogatstvo.