Za šetnju kroz Budvu bez majice kazna 500 evra, u kupaćem 600?

Opština Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcionisanje grada. Tako, po ugledu na susednu Hrvatsku, planira da uvede kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra. Oni koji jedu i piju na javnoj površini biće kažnjeni sa 700 evra.

Nadležne službe u Budvi pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana, privrednih subjekata, turista, kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu, javlja RTV Budva, a prenosi Radio-televizija Crne Gore.

„Važnost ove odluke, kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susednih država gde je, primera radi, na Hvaru turistima istaknuto obaveštenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 evra, u kupaćem kostimu 600 evra, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 evra“, naveli su iz nadležnih opštinskih službi.

Odlukom se, kako kažu, mogu propisati i razna druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike itd.

Kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim djelatnostima, iz nadležnih opštinskih službi ističu da je potrebno da svi građani uzmu učešća u njenom formiranju.

„Zbog gore navedenog, Javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva meseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla rešiti probleme koji do sada nisu bili definisani postojećim propisima“, kažu nadležne opštinske službe.

broj komentara 59 pošalji komentar
(sreda, 03. jul 2019, 15:10) - anonymous [neregistrovani]

Ja

Nikada u crnu goru

(sreda, 03. jul 2019, 15:06) - anonymous [neregistrovani]

Ja

Nikada u crnu goru

(utorak, 28. maj 2019, 17:47) - PRAVI budvanin [neregistrovani]

Ne odustaj brate moj

Ne daj se, evo kod mene imas sve gratis, nece vise biti ni 5-10 eura po osobi kako je krenulo sa nekadasnjih 20-25.
Nego dzabe i idemo goli na komunalnu inspekciju, pa nek pridju ako smiju:)

(utorak, 28. maj 2019, 17:43) - PRAVI budvanin [neregistrovani]

I njemcima i englezima

Nije tacno brate moj, srbijanci ne setaju polugoli, kulturan narod, nego ovi englezi nepristojni i njemci, a da vidis skandinavce tek, sram ih i stid bilo, umjesto da se busaju po Evropi, oni bi u CG da prosipaju... :)

(utorak, 28. maj 2019, 17:31) - PRAVI budvanin [neregistrovani]

E jeste vala

Ovo su tacno smislili oni stari budvani sram ih bilo i stid, lopovi jedni nikad im nije dosta:) bice njima prazne plaze pa ce moci kao nekada ko ljudi da se kupaju i uzivaju tu u svom malom mjestu:)) bice oni zeljni polugolih mackica sa cijenom pozadi i svih onih sto nemilice trose gdje god se okrenu, nek im za inat odu u sva druga elitna ljetovalista gdje se moze sve sto svakom padne na pamet:)))
Ne moraju danas ni jezik znati, sta ce im CG, ima Google translate, milina ...

(utorak, 28. maj 2019, 17:21) - PRAVI budvanin [neregistrovani]

Tako je

Bravo, ti si sve najbolje povezao od svih, ja mislim da ni ti ne znas sta bi ovdje kad bi dosao:)

(utorak, 28. maj 2019, 17:17) - PRAVI budvanin [neregistrovani]

Podrska

U pravu si Mirko, svako treba da ide gdje mu se svidja, ako za to ima dovoljno dubok dzep...

(utorak, 28. maj 2019, 13:39) - anonymous [neregistrovani]

Ccc

Ma dajte molim vas. Covjek crnci k'o zivotinja citavu godinu da bi sebi priustio odmor provod i uzivanje i vi cete bas to zabraniti... Van svake pameti

(subota, 25. maj 2019, 21:51) - Turista [neregistrovani]

Pih

Tačno samo budala može ovo uvesti u zakon. Ko da je manastir a ne najposjećenije turističko ljetovalište u CG. Svaka čast, treba biti ovoliko glup!

(petak, 24. maj 2019, 11:55) - anonymous [neregistrovani]

A

Tako je!