U Koreji jedu – bibimbap

Nizom manifestacija obeležava se 30 godina diplomatskih odnosa Srbije i Južne Koreje. Deo programa je i upoznavanje sa kulturom i ukusima te daleke zemlje.

Korejci su investirali u Srbiju, ali sada se sve više upoznajemo i sa hranom i kulturom.

Ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjun Čan Če ističe da Srbija može da obezbedi dobre uslove za strane investicije.

„Nivo investicija Južne Koreje u Srbiji raste iz dana u dan a i politički dijalog dve zemlje je na visokom nivou. Troškovi rada, kvalitet i stručnost vaših ljudi i konurentnost su na veoma visokom nivou. Turisti obe zemlje sve više se mogu videti u Beogradu i Seulu“, rekao je ambasador.

Ovo je bila prilika da se populariše kultura i hrana Republike Koreje.

Korejci kao i većina azijskih zemalja kuhinju baziraju na pirinču i morskim specjalitetima. Ali različite vrste mesa su zajednički imenitelj i Srbije i Koreje. Ako tako kaže šampion Koreje i pobednik TV rijalitija u Koreji Vuang Ho Če, onda ne bi trebalo da bude sumnje.

„Ovde sam pravio bibimbap. Specijalitet od pirinča sa gljivama, grilovanim povrćem, jajima i prelivima. Međutim, i Korejci vole meso. Svinjska potrbušina, goveđe i pileće meso na žaru su takođe zastupljeni u našoj kuhinji. Sinoć sam probao vaše ćevape, karađorđevu šniclu i kobasice. Nisu potpunog ukusa kao naše ali su izvenredne“, ističe Vuang Ho Če.

Dani Korejske kulture i radionice poput ovih u kuvanju za sada najviše privlače mlade ljude ali i poboljšavaju turistički imidž Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar