Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Lotta Sea Lice” који су Кортни Барнет и Курт Вајл објавили у октобру прошле године за издавачку кућу Матадор Рекордс.

Кортни Барнет и Курт Вајл деле много тога заједничког као уметници и кантаутори. Обоје су у протеклих десет година стекли репутације најутицајнијих инди-рок уметника данашњице и обоје у стварању своје музике заузимају интроспективни, новинарски начин писања, понашајући се као посматрачи свакодневног живота једног обичног човека. Ипак, можда најважнији квалитет који поседују јесте способност да баналне животне ситуације учине шармантним и занимљивим кроз духовите и делимично уврнуте текстове.

На албуму Lotta Sea Lice налази се пет нових песама које су заједно написали или одвојено једно за друго, као и четири обраде - како њихових, тако и туђих песама. Основу инструментације чини пре свега гитара, у дисторзираном и жустријем стилу Барнетове или сада већ препознатљивом Вајловом фингер-пикинг стилу, којој се прикључују сведене удараљке и клавир. Певање се, пак, највећим делом своди на конверзацијски ниво или једноставно удвајање гласова. На тај начин су једно другоме уступили довољно простора да искажу и представе своје музичке квалитете, истовремено остварајући симбиозу, што је омогућило овом издању да се уклопи у стваралачки опус и Курта Вајла и Кортни Барнет.

Аутор емисије Јелена Дамјановић

број коментара 0 пошаљи коментар