Хроника Трећег програма

Можете слушати осврт Марине Будић и Марка Јовановића на научну конференцију „Ксенофобија, идентитет и нови облици национализма”, која је одржана 4. и 5. октобра у Институту друштвених наука у Београду.

Научна конференција Ксенофобија, идентитет и нови облици национализма, чији су идејни творци Наталија Мићуновић и Владимир Милисављевић, само је једно од бројних дешавања која су планирана ове јесени у Институту друштвених наука. Недавно је почео циклус предавања младих истраживача који ће трајати до краја године, а следе и два округла стола „Србија и реформисање института одговорности" и „Ка европском друштву - ограничења и перспективе", као и међународни научни скуп „Промена идеологије левице у савременој Европи".

На овој научној конференцији учествовало је четрнаест предавача из осам земаља (Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Мађарске, Пољске, Македоније, Сједињених Америчких Држава и Србије), а излагања су била подељена у пет тематских сесија. У овом тексту Марина Будић и Марко Јовановић се осврћу на излагања којa су одржали: Растко Мочник, Мартин Бек Матуштик, Луис Р. Гордон, Александар Прњат, Ана Димишковска, Томислав Брлек, Пеџет Хенри, Наталија Мићуновић, Јанош Борош, Вилијам Мекбрајд, Уго Влаисављевић, Игор Милинковић, Михаил Козловски и Владимир Милисављевић.

Уредница емисије Тања Мијовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Хроника Хроника

Аутор:
Тања Мијовић

Као културно-информативани недељник Трећег програма, ХРОНИКА сваког понедељка доноси осврте и приказе актуелних појава и дешавања у уметности и науци. [ детаљније ]