Таласање - Шетња

Какви су култура рађања и партнерски живот у Србији? То је назив истраживања које је спровео Институт за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду уз подршку Центра за маме. Циљ је био да се испита искуство жена у Србији обликовано постојећим друштвеним односом према материнству и репродуктивности жена, а посебно ставови и мишљења мајки када су у питању проблеми друштвене подршке материнству, планирање родитељства, партнерство и рађање. О извештају „Маме у Србији“, као делу поменутог истраживања, разговарамо са проф.др. Надом Секулић, са Филозофског факултета Универзитета у Београду и Јованом Ружичић из Центра за маме.

И Јапанци имају свој дан заљубљених. Зове се Бели дан. Данас је. О томе сазнајемо од Адријане Барси, председнице Удружења српско-јапанског пријатељства „Ханами".

На данашњи дан, 1932. године, у Мокрину, је рођен Мирослав Мика Антић. Током емисије слушаћемо снимке великог песника који говори своје стихове, а који су сачувани у богатом звучном Архиву Радио Београда. Плави чуперак, Шашаво моје, Мартовска песма су неке од забележених песама.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

број коментара 0 пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]