Новости дана

Немачка компанија Кромберг и Шуберт у Крушевцу отворила фабрику каблова за ауто-индустрију. У њој ће, кад буде радила у пуном капацитету, до 2022-ге године, бити посла за 2 хиљаде 500 људи. Отварању фабрике присуствоваО председник Србије Александар Вучић.

У путној привреди наредне године биће покренут нови инвестициони циклус вредан неколико милијарди евра, изјавила је министарка грађевинарства Зорана Михајловић на отварању трећег Српског конгреса о путевима. Један од главних пројеката јесте градња аутопута Ниш - Мердаре - Приштина, на првој деоници од Ниша до Плочника у дужини од скоро 40 километара, рекла је министарка.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да председник Србије улаже велике напоре у налажење компромиса у вези са Косовом и Метохијом. Сматра да је потребно разговарати и са америчким партнерима о томе какав је дугорочан компромис потребан, као и са колегама из Брисела, који гарантују примену Бриселског споразума. Премијерка каже да, уколико Приштина није довољно одговорна да имплементира оно што је потписала, онда се неће разговарати ни о другим питањима.

Македонски и грчки премијери, Зоран Заев и Алексис Ципрас неће потписати споразум о промени имена бивше југословенске републике у Северна Македонија, већ ће то у суботу, у њиховом присуству уместо њих учинити шефови дипломатије две државе, Никола Димитров и Никос Коцијас. Догађају у Преспи који би требало да оконча 27-годишњи грчко-македонски спор требало би да присуствују генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес, посредник Метју Нимиц, шефица спољне политике Европске уније Федерика Могхерини и комесар за проширење Јоханес Хан.

 Полиција је расписала потрагу за новинаром из Беле Цркве Стефаном Цветковићем након што је пронађено његово напуштено возило у том граду. Како је саопштено,  Полицијској станици ноћас је пријављено да се у Београдској улици налази паркирано возило марке поло на коме су отворена возачева врата и упаљена светла.  Полицијски службеници су одмах изашли на лице места, након чега ја утврђено да је реч о возилу које користи новинар Стефан Цветковић, а које је власништво његовог оца.

У Русији почиње Светско првенство у фудбалу. Шампионат отварају домаћа селекција и Саудијска Арабија, а утакмица почиње у 17 часова на стадиону Лужњики у Москви. Пола сата раније почиње церемонија свечаног отварања током које ће бити уприличен музички програм.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредник вести Марица Сердар.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]