Доживети стоту

Данас представљамо Удржење пензионера "Стари град" у Београду и могућности које нуди сениорима кроз секције, радионице и путовања. Биће речи и о хуманитарном раду волонтера и инцијативи за оснивање Дневног боравка и Дома за старе на овој општини. У госте нам долази председница тог Удружења проф. др Снежана Нена Шантић.

Представићемо и Мануела Ђорђевића, Србина из Аустралије, најмлађег учесника Једанаесте олимпјаде трећег доба спорта, здравља и културе  у Врњачкој Бањи. Поделиће са нама утиске са ове манифестације и указати на значај међугенерацијске солидарности.

Рубрику за медицину посветићемо инконтиненцији или невољном мокрењу код мушкараца и жена. О овом озбиљном  здравствено-социјалном поремећају код старије популације и методама лечења  говориће уролог, проф. др Александар Милошевић.

Минуте за читање издвојили смо  за роман Весне Алексић "Крокодил пева". То је књига међу 200 најбољих наслова из 59 земаља у Каталогу међународне библиотеке за децу и младе.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страна: Певачко друштво Удружења "Хлеб живота", фото: М. Стојадиновић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ осaмнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]