Доживети стоту

Висока школа социјалног рада у Београду образује будуће стручњаке кроз три програма - социјални рад, окупациону терапију и логопедију, на основним и мастер академским студијама. Поред теоретског знања студентима је доступна и практична настава у установама социјалне заштите широм Србије.

О наставном програму и условима школовања будућих социјалних радника за нашу емисију говори професорка на Високој школи социјалног рада у Београду, доц. др Сања Ђурђевић.

А да пензионерски дани могу бити испуњени креативношћу потврдиће нам Нада Митровић, чланица Удружења пензионера ЈАТ-а. Каже да одлазак у пензију не значи и социјалну искљученост и зато је веома активна и у свом удружењу, и у Савезу пензионера Србије. Однедавно се прикључила и Покрету трећег доба Београда.

У здравственом блоку ћемо говорити о климатским променама на Планети и њиховом утицају на животну средину и здравље људи. Биће речи и о глобалном загревању и биометеоролошкој прогнози којом се упозорава ко би одређеног дана требало да буде опрезнији. У госте нам долази Јасминка Смаилагић из Републичког хидрометеоролошког завода у Београду.

Време за добру књигу резервисали смо за роман аустријске књижевнице Каролине Шути "Мора да сам једном ходала по мекој трави" уз приказ Светлане Младеновић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Извор слике са насловне стране: Висока школа социјалног рада у Београду

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ осaмнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]