Доживети стоту

Са жељом да вас у Новој 2019. години прате радост, срећа и благостање, у празничном издању емисије подсетићемо на стогодишњаке које смо упознали у години коју испраћамо.

У јануару смо били код бака Милке Цветковић у Горњем Ступњу код Александровца Жупског. Има сто три године, чита "Политику" и ватрено навија за Новака Ђоковића.

Средином зиме смо срели Агнесу Еремију уочи њеног стотог рођендана. Чувена професорка и спикерка Радио Београда преживела је страхоте Холокауста и, упркос свему, дочекала дубоку старост.

С пролећа смо у Чачку упознали старину Милутина Пантелића. Више од пола века је био свадбарски кувар, а данас у стотој години спокојно шета крај Западне Мораве.

У септембру смо прославили век од рођења легендарне глумице Бранке Веселиновић и присетили се њених улога из "Веселе вечери", "Мајке храбрости", "Даре Нијагаре".

У Мрчајевцима смо, прошлог октобра, разговарали са стогодишњаком Миљком Стојановићем о опанчарском занату, породици и потомцима који ће чувати успомену на њега.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.


Радио Београд Први програм, 9:05.

Извор слике са насловне стране: Покрет Треће доба Србије

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ осaмнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]