Таласање - Шетња

Од 1. јануара почела је пуна примена Закона о трансфузији. Нови пропис усаглашен је са европским стандардима, а основни циљ је да се на најрационалнији начин искористи прикупљена крв и на најмању меру сведе ризик од преноса ХИВ-а. О новој организацији, систему планирања и могућим проблемима разговараћемо са др Оливером Савић, помоћником директора у Институту за трансфузију.

Последњег месеца у прошлој прошле години, 50 хиљада људи одазвало се гласању за најлепшу фотографију за 2018. У конкуренцији се нашло чак 1.162 фотографије. Организатор овог конкурса је интернет платформа „Слике Србије", која окупља и афирмише професионалне и фотографе аматере који воле да сликају лепоте Србије. И то је једна од тема магазина.

Наставница информатике из Прве Крагујевачке гимназије Катарина Вељковић ушла је у ужи избор од 50 најбољих учитеља света. Чиме се изборила за ту позицију? И она је наш саговорник.

Чућемо сегменте емисије Којекуда из винарије код Ораховца и распитати се чиме се италијански град Матера препоручио да буде једна од престоница културе у овој години.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Стајић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]