Романо Тхем

У протеклих неколико субота причали смо десетина прича о разним проблемима Рома. Говорило смо о култури, језику, историји о свему ономе што би вас занимало.

У вечерашњој емисији говоримо о томе како се десетинама а можда и стотинама година вршила изолација ромског народа. Наиме, кажу неки истраживачи у време када су Роми дошли на просторе Европе, а то је било пре неких хиљаду година, однос према њима није био онакав какав је данас. Како је све то почело изучавали су многи, између осталих и Жан Пјер Лијежоа, чијом се литературом и користимо приликом ових казивања. Многе од европских држава су чиниле разне проблеме на рачун Рома.

Каква је била политика према њима и како су их одбацивили слушаће те у суботњем издању Света Рома, који су припремили и воде Драгољуб Ацковић и Уна Бериша.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]