Новости дана

Фабрика "Аптив Пакард", за производњу електроинсталација за аутоиндустрију, отворена је у Зеленој зони у Лесковцу. Тренутно је запослено више од 400 радника, а план је да до краја 2019. та фабрика има 1.100 запослених. Свечаном отварању фабрике присуствовали су председник Србије Александар Вучић, потпредседник и директор сегмента за производњу задужен за регион Европе и Блиског истока Улрих Ајхлер и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Нове мере казнене политике значајно ће унапредити рад и полиције и јавних тужилаца, изјавио је за РТС директор полиције Владимир Ребић. Он је навео податак да је готово 60 одсто осуђених добило условне казне и истакао да ће се то у наредном периоду променити. Ребић је додао да ће измене Закона обавезати судије на поштовање рокова и ефикасније вођење кривичних поступака. Најавио је да ће се измене закона наћи у Скупштини током фебруара.

Добитник 65. НИН-ове награде за роман године је Владимир Табашевић за књигу "Заблуда Светог Себастијана" у издању "Лагуне". У најужем избору за 65. НИН-ову награду били су и романи: "Прекасно" Бранке Криловић, "Одустајање" Јелене Ленголд, "Ухвати зеца" Лане Басташић, "Десети живот" Саше Савановић и "Београдски трио" Горана Марковића.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Ненад Селаковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]