Романо Тхем

Протестом испред бугарског Министарског савета, неколико стотина Рома јуче је затражилило оставку потпредседника Владе и министра одбране Красимира Каракачанова због говора мржње усмереног против ромске заједнице.

Најновије анализа медија у Румунији показала да новинари преузимају стереотипне слике о Ромима, подстичући још веће непријатељство према припадницима ове мањине.

Троје Рома добило висока државна признања које им је уручио словачки председник Андреј Киска. Међу њима су Клара Оргованова, бивша опуномоћеница словачке Владе за ромску заједницу која је одликована Орденом прве класе Лодовит Штур, док су контрабасиста Роман Патколо и истричарка Зузана Куманова одликовани Прибиновим Крстом прве класе.

Гошћа Света Рома је Радмила Нешић, координаторка за ромска питања у Градској управи Пирот са којом разговарамо о новом Локалном акционом плану за социјално укључивање Рома и Ромкиња.

Емисију воде Гордана Нешовић и Лутвија Антић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]