Новости дана

Пре годину дана убијен је лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић. Убијен је са више хитаца у леђа, док је улазио у страначке просторије у северном делу Косовске Митровице. Годишњица убиства обележена је у Косовској Митровици и у Београду. Супруга Милена Поповић Ивановић са сином Богданом, запалила је свеће у Храму Светог Саве на Врачару. Помену су присуствовали председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, чланови Владе и бројни грађани. У Косовској Митровици помен је одржан испред страначких просторија на месту напада на Ивановића. На помену су били министар Расим Љајић, Оливеров брат, родбина, чланови странке, пријатељи и грађани.

Русија поштује курс приступања Европској унији који је изабрао званични Београд, као и чврсту приврженост очувању неутралности Србије, изјавио је руски председник Владимир Путин. У заједничком интервјуу за Политику и Новости, уочи посете Србији, Путин истиче да за разлику од западних партнера Москва не покушава да стави Београд пред вештачки избор или сте са Русијом или са Европском унијом.

Србија је поуздан партнер Русији, рекао је председник Александар Вучић у интервјуу руској агенцији Тас уочи посете руског председника нашој земљи. Када кажем у Вашингтону и Бриселу да нећемо и не желимо да уведемо санкције Москви- то је истина - истиче Вучић. Како је рекао, руски председник је веома популаран у Србији и велики број људи ће се окупити да га поздрави. Један од разлога Путинове популарности у Србији је, каже Вучић, тај што је Москва спасила Србију стигме геноцида и то никад нећемо заборавити.

Британски парламент гласаће о поверењу влади, пошто је синоћ Доњи дом великом већином гласова одбацио споразум о Брегзиту, који је премијерка Тереза Меј склопила са челницима Европске уније. Премијерка има право да у року од 14 дана тражи ново гласање, а ако ни тада не буде имала већину, морају да се распишу ванредни парламентарни избори.

Министарство здравља и Клиника „ Доктор Лаза Лазаревић", покренули су националну С.О.С. телефонску линију за превенцију суицида. На телефонски број 011/7777-000, могу се јавити они који помишљају на самоубиство или њихова породица, а са њима ће разговарати психијатри, психолози, социјални радници. Министар здравља Златибор Лончар навео је податак да у Србији сваке године хиљаду и по људи изврши самоубиство , али да је много већи број оних који то покушају .

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Тина Амић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]