Ухвати дан

Трагом вести да је са рафова у нашим продавницама скинуто 2300 тона робе због нисправних декларација и других неправилности, у госте смо позвали Ненада Вујовића, помоћника министра за сектор пољопривредне инспекције. Разговараћемо о томе шта треба да садржи декларација производа али и због којих све разлога пољопривредна инспекција забрањује промет робе. И са вама, у Питању јутра, разговарамо о томе да ли читате шта пише на декларацијама.

У Јагодини је јуче почела примена одлуке да јавни превоз буде бесплатан за све грађане. Какве су реакције грађана и како протиче први радни дан уз бесплатан превоз, у телефонском укључењу рећи ће нам градоначелник Драган Марковић.

Према истраживањима британског психолога Клифа Арнала, трећи понедељак у јануару је најдепресивнији дан у години јер се, након празничне еуфорије, враћамо уобичајеном току живота пуном рачуна, тмурних дана, тешких одлука које смо донели. Да ли је трећи понедељак
у јануару тужан или не, истраживала је Данијела Живковић.

У госте нам долази и Тамара Крстић, чланица жирија за доделу НИН-ове награде, а повод је данашње уручење 65. добитнику Владимиру Табашевићу за роман Заблуде Светог Себастијана.

Туристичка организација Војводине данас отвара своје представништво у Новом Саду. О понуди Војводине као туристичке дестинације разговарамо са директорком ТО Наташом Павловић.

Са вама је Александра Младеновић.


број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]