Недељом за село

Снег који од четвртка са мањим прекидима пада у Србији иде на руку ратарима који гаје пшеницу. Због неповољних услова у време сетве биљке те житарице још су физички слабе, па их бели покривач штити од измрзавања. Падавине за сада углавном нису проблем ни нашим воћарима.

Првих осам пољопривредника који су прошле године конкурисали за подстицаје из ИПАРД фондова Европске уније добило је решења о исплати новца. За 2019 - у планирано је да се из тог извора преко четири јавна позива нашим сточарима, воћарима и ратарима понуди још 80 милиона евра.  

Пољопривреднике у Србији ове године чекају измењена правила о регистрацији газдинстава, али и Закон о запошљавању сезонске радне снаге. Рекли су нам да су против нових административних обавеза. По њиховом тумачењу то су додатни трошкови који ће им умањити скромне приходе од пољопривредне производње.

Уз остале теме из области пољопривреде у емисији вас чека и традиционална народна музика из свих делова Србије.

Уредник и водитељ Иван Јовановић.

Радио Београд 1, недеља 8.05

број коментара 0 Пошаљи коментар
Недељом за село Недељом за село

Аутор:
Даворка Тешић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]