Новинарење

У данашњој емисији говоримо о истрагама о трговини органима на Косову и Метохији, започетим налазима и извештајем швајцарског сенатора Дика Мартија, тадашњег известиоца Савета Европе. Његов извештај усвојен је 2011. године, а посланици у тој паневропској организацији изгласали су и резолуцију о томе.

Тачно после осам година, сада пензионисан, сенатор Марти дошао је опет у седиште Савета Европе, овога пута да представи аутобиографску књигу "Извесна идеја о правди". И пре осам година упозоравао је на опасност да његов извештај остане, како је рекао, "мртво слово на папиру". Правосудне истраге о његовим наводима нису далеко одмакле, али се очекује да су макар један део активности актуелног Специјалног суда за Косово са седиштем у Хагу.

О детаљима истраге, притисцима и очекивањима, говорио је за Радио Београд 1. Са њим је у Стразбуру разговарала Наташа Јокић, наш стални дописник из Стразбура и Брисела.

Радио Београд 1, 09.40

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новинарење Новинарење

Аутор:
Спољнополитичка редакција Радио Београда 1

Емисија Новинарење даје кратак преглед најважнијих тема у водећим светским, регионалним и српским листовима, радио и ТВ кућама, као и интернет порталима. [ детаљније ]