Ухвати дан

Овог јутра говоримо о Св. Трифуну, а причамо и о Дану заљубљених.

Етнолог Весна Марјановић говориће о симболици и обичајима везаним за 14. фебруар, празник посвећен заштитницима виноградара.

О тајнама дугих бракова, говоре они који су у срећном браку и по неколико деценија. Вас питамо, шта је рецепт за успешан брак?

Тамара Страиновић, је млада пољопривредница из Рановца код Петровца на Млави. Она је, као што је и обећала родитељима, завршила пољопривредни факултет у Београду и вратила се да шири породични посао. За неколико година, удвостручила је стадо. А сада је пронашла и љубав, Бобана. Такође заљубљеника у пољопривреду.

Улагањем у модернизацију производње у пољопривреди, енергетици и рударству смањују се и штетни утицаји по животну средину и трошкови пословања тих предузећа. Како би охрабрила домаће фирме да у Србији више инвестирају у том смеру држава припрема Програм увођења чистије производње за период од 2019 до 2021, године. Кроз претходни програм који се примењивао 10 година урађена је еколошка реорганизација пословања у 95 компанија које запошљавају око 50 хиљада радника.

Настављамо са представљањем учесника и песама на овогодишњој Беовизији. Катарина Епштајн разговара са члановима бендова Мајдан и Освајачи.

До 10 часова са вама је Наташа Ракетић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]