Романо Тхем

У пожару који је захватио неуслован стамбени објекат у ромском насељу Вашариште у Ћуприји, настрадао 42-годишњи мушкарац нарушеног здравља и отац петоро деце.

У кадру ове трагичне вести говоримо о безбедности у ромским подстандардним насељима. Ромски центар за жене и децу Даје представио је пројекат који се бавио проценом безбедности живота у неусловним насељима на територији општине Земун.

Прошлонедељна изјава премијерке Ане Брнабић да је "у Србији готово искорењено екстремно сиромаштво", не престаје да изазива реакције експерата али и обичних грађана, међу којима и Рома,  које сиромаштво посебно погађа. Гост Света Рома је Ивана Павловић уредница портала Нова економија.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]