Новости дана

Председник Александар Вучић најавио је могућност одржавања ванредних избора и додао да ће о томе одлучити ускоро. Он је објаснио да су избори могући уколико ситуација око Космета остане непромењена, односно уколико Приштина не укине таксе, па се дијалог не настави. Вучић је рекао како је после јучерашње изјаве Рамуша Харадинаја јасно да Приштина неће  ускоро повући таксе . Истакао је да смо изашли из замрзнутог конфликта и да можемо очекивати само погоршање ситуације, те да то отвара и унутрашња питања и могућност да избори буду одржани нешто раније. Председник је навео да  пред Србијом није лак период и да ће се наша земља трудити да сачува мир и стабилност.

Протокол о сарадњи између београдских општина и општина на територији Косова и Метохије потписали су, у Палати Србија, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и заменик градоначелника Београда Горан Весић. Сарадња ће бити реализована у областима културе, уметности, здравствене и социјалне заштите, образовања, привредног развоја, инфраструктуре и другим.

Институту за мајку и дете у Београду биће издвојено 263 милиона динара за изградњу новог стерилног блока, односно одељења за трансплантацију коштане сржи, најавио је Александар Вучић после обиласка те установе. Вучић је навео да је у Институт до сада уложено 142 милиона динара, а у комплетну обнову још око 20 милиона евра. Председник је рекао да се настављају улагања у здравство.

Ватерполисти Србије играће против Румуније у Европа купу. Утакмица у Суботици почиње у 17 часова. Пренос је на Другом програму наше телевизије.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]