Таласање - Шетња

Данас је Светски дан социјалне правде и прилика да се друштво подсети да је она могућа једино ако заједно радимо на искорењивању родне неједнакости, сиромаштва, незапослености и насиља. Колико је свет далеко од тог циља? О идеји социјалне правде разговарамо са Владимиром Милутиновићем, филозофом и уредником сајта Двоглед.

Истраживање Кровне организације младих Србије "Млади у медијском огледалу", које је ових дана представљено јавности , показује да чак 87 одсто младих мисли да њихови проблеми нису довољно заступљени у медијима. О резултатима истраживања и могућностима да се ситуација побољша разговарамо са представницима организација младих.

Представљамо програм Центра за музику Коларчеве задужбине и најављујемо предстојеће концерте и ново издање едукативног програма "Како се слуша концерт - мала школа бонтона". Гошћа у студију је Мирјана Лазаревић, руководилац Центра за музику.

У Дому културе „Студентски град" у току је изложба посвећена шпанској књижевности под називом „Земља витеза тужног лица", која за посетиоце представља могућност да упознају великане писане речи из Шпаније кроз историју и њихова ремек дела. Наш гост је аутор изложбе Растко Марковић.

Са вама је Мирјана Никић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]