Романо Тхем

Роми су у своје духовно богатство уткали и малу књижевну форму која се зове пословица. То су уствари кратке мудре изреке које неко животно искуство сажимају најчешће у једну реченицу, или у једну мисао. Овим кратким изражајним формама, које су биле веома популарне међу Ромима у старим временима, паремиологија се готово до дана данашњенг није посебно бавила.

Ретко се чак и знало да ове „мудре речи старих Рома" и постоје, мада су их они користили чак и при обичним разговорима. Како све пословице постоје код Рома и на који начин оне делују на њих, слушаћете у суботњем издању Света Рома који су припремили и воде Драгољуб Ацковић и Уна Бериша. 
број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]