Таласање - Шетња

Ових дана из света су нам стигле узнемирујуће информације. Индија и Пакистан су на ивици рата. Цињеница да је реч о државама које поседују нуклеарно оружје, уплашила је читаву планету. Недалеко одатле преговарају лидери још две нуклеарне силе - Америке и Северне Кореје. Развој догађаја у Венецуели и даље је неизвестан - и нови повод за америчко-руско одмеравање. О томе у првом делу преподневног магазина разговарамо са Ивоном Лађевац, из Института за међународну политику и привреду и спољно-политичким коментаротором, Миланом Мишићем.

Дан Народне библиотеке Србије повод је да чујемо где је њено место данас, колико успева да испрати темпо савременог библиотекарства, колико је битан фактор очувања српског идентитета и каква јој је будућност.

Сазнаћемо и како се и зашто променила листа најчешће позајмљиваних књига у прошлој години.

У сусрет конференцији "Дани интернет домена Србије" скрећемо пажњу на значај дигиталног прилагођавања свих сегмената живота, од пословања до доколице.

Чућемо сегменте нове емисије КОЈЕКУДА која нас ове недеље води у Сијаринску бању, а открићемо и више детаља о изложби РОМА УНИВЕРСАЛИС, специфичној по томе што оживљава космополитски дух римских императора.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

број коментара 0 Пошаљи коментар