Таласање - Шетња

Да ли се у Србији мења свест о значају интелектуалне својине? Којом брзином се ауторска права прилагођавају дигиталним технологијама? Шта предвиђа управо усвојена Директива ЕУ и какве измене је донео Закон о ауторским и сродним правима, питамо адвоката Драгана Милића.

Међународна конференција „Крај некажњивости за злочине над новинарима" одржава се два дана у Београду. Скуп је организован на 20-годишњицу НАТО бомбардовања зграде РТС, када је погинуло 16 радника телевизије. Поруке са конференције преноси Ида Маричић.

Како се завршава прича о задуженима у швајцарским францима? Има ли у њој добитника или су сви на губитку, само неки већем /грађани/ а неки мањем - /банке/? Да ли је интервенција државе била нужна због будућих већих трошкова? Гост је професор са Економског факултета и бивши гувернер НБС Дејан Шошкић.

Само један литар моторног уља може да загади 1. 000.000 литара чисте воде. У Србији возила годишње потроше више од 50 хиљада тона тог уља. Зашто је оно опасно и да ли су утемељене тврдње да се после рециклаже може користити као производ који у себи нема опасних материја, чућете од Радета Петровића из „Екосекунда".

Уредник и водитељ - Дијана Иванов Кадић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]