Вечерас заједно

Гост емисије је Зорана Гуја магистар етномузикологије са Пала, професор у средњој музичкој школи и један од аутора документарног филма "Романијска свадба" који је недавно премијерно приказан у Републици Српској. Поред истраживања српске музичке традиције и педагошког рада, успешно се бави етно певањем.

Вести из дијаспоре и региона припрема Игор Обрачевић.

Манифестацију "Српско вече" сутра у Пљевљима најављује Драган Алорић, новинар главни и одговорни уредник Српског радија у Подгорици.

У оквиру сарадње са емисијом " Наши у свету" Радио Новог Сада објављујемо прилог о српском културном простору. Новинар је Јасна Куртеш Плављанин.

Приказ најновијег броја српског недељника "Наша реч" из Темишвара је послао Горан Гога Пантин.

У рубрици "Прича из завичаја" Божидар Мандић говори о награди Породице бистрих потока која је пре неколико дана свечано уручена 26. пут у Удружењу књижевника Србије у Београду. Лауреат је Весна Чипчић , глумица.

Аутор Зорана Бокан.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Водитељи и уредници емисије: Драгана Живојновић, Дубравка Марковић, Зорана Бокан и Игор Обрачевић. Уредница редакције: Гордана Глигорић-Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког радног дана од 21-22 часа. Настала је 08. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]