Романо Тхем

Након масовне туче између Рома и локалних становника у једном руском селу, у којој је једна особа страдала, ромске породице присилно напустиле место у коме су годинама живеле.

Повереник за заштиту равноправности утврдио да је Центар за социјални рад у Пожаревцу дискриминисао Роме, тако што је позивао на одговорност особе које су затражиле заштиту од дискриминације.

У другом делу емисије говоримо о четири талентована млада музичара, ученика земунске Основне Школе "Бранко Пешић". Они ће почетком јула, учешћем на музичком кампу у Португалији показати да таленат и упорност представљају кључ сваког успеха. Тим поводом гошћа емисије је Дијана Опечић, програм координаторка Мјузик Арт пројект центра.

 

Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]