Доживети стоту

У сусрет Међународном дану старијих, Волонтерски сервис општине Звездара је расписао Конкурс за најлепши међугенерацијски селфи. О томе ко и како може да учествује на овом конкурсу сазнаћемо више од координатора Волонтерског сервиса Звездаре Радмиле Урошевић, која нам долази у госте.

Упознаћемо и осамдесетогодишњу Јованку Димитријевић из Београда. Цео живот посветила је хуманитарном раду бринући о својој и бројним породицама које живот није мазио. Јованка пише приче за које је добила бројне награде. Ове године је била у друштву лауреата на Конкурсу "Драганова награда", за најлепшу женску путописну причу.

О новинама и достигнућима у неурокардиологији говориће проф. др Бранислав Миловановић, кардиолог и лидер за неурокардиологију у Србији. Болеснику приступа холистички, индивидуално, посматрајући га као посебан систем.

У рубрици за културу Гордана Ђурђевић ће најавити „Виминацијум фест" који почиње у понедељак у истоименом Археолошком парку. Публика ће на седмодневном фестивалу моћи да ужива у концертима и представама уметника из Србије и бивше Југославије.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Први програм, 9:05.

Насловна: Јованка Димитријевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ осaмнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]