Новости дана

Шесторо миграната, који су јутрос покушали да пређу Дунав, код Каравукова, нестало је, када се чамац преврнуо, потврђено је у полицијској управи Сомбор. Полиција је на терену и у току је увиђај. Према незваничним информацијама, међу несталима има и двоје деце. У чамцу је било још миграната, али су они, иако се чамац преврнуо, успели да се спасу. Ово је трећи несрећан случај од октобра ове године, у којем су страдали мигранти.

Једна особа је погинула, а неколико повређено у експлозији гаса на бензинској пумпи у месту Шепак у Републици Српској, код Зворника у близини границе са Србијом. До несреће је дошло када је путнички аутомобил ударио у апарат за ауто-гас после чега је дошло до екплозије у којој је скоро потпуно уништена бензинска пумпа и оштећен велики број аутомобила. На лицу места су припадници полиције из Србије и Републике Српске, ватрогасних служби и хитне помоћи.

У другом кругу председничких избора у Хрватској надметаће се кандидати СДП-а Зоран Милановић и ХДЗ-а, Колинда Грабар Китаровић, показују резултати. Ново гласање је 5. јануара. Милановић, који је у првом кругу освојио 29,54 одсто гласова, поручио је да ће се борити за гласове оних којима је интерес Хрватске у првом плану. Колинда Грабар Китаровић, са 26,70 одсто гласова, поручује да није време за поделе и позива да је подрже и они који у првом кругу нису гласали за њу.

Јавни тужилац Саудијске Арабије саопштио је да је због убиства саудијског новинара Џамала Кашогија на смртну казну осуђено 5 особа, а три на затворску од 24 године. Бивши краљевски саветник Сауд ел Катани је испитиван и ослобођен, преноси Ројтерс. Кашоги је убијен 2. октобра 2018. године у саудијском конзулату у Истанбулу, где је дошао како би прибавио документе за венчање са вереницом.

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]