3 у 1: Јовањдан, "тужни понедељак" и Дан Дејвида Боувија

Иако предстоје још Свети Сава, Свети Трифун и Сретење, Јовањдан се сматра неформалним завршетком зимских празника и сезоне слава. У западном свету, већ дуги низ година, медији, али и део стручне јавности, скрећу пажњу - и доказују то једном формулом - да је трећи понедељак у јануару најдепресивији дан у години, такозвани "тужни" или "плави" понедељак. Да ли је баш тако и зашто неки мисле, а други слепо прихватају, да јесте? То ће бити једно од питања за нашу гошћу, психолога Снежану Милутиновић, директорку Центра за примењену психологију Друштва психолога Србије.

Пре десет дана, обележена је четврта годишњица смрти великог уметника Дејвида Боувија, а град Њујорк, чијим се "држављанином" Боуви сматрао, иако је рођени Британац, исто толико година управо 20. јануар слави као Дан Дејвида Боувија у Њујорку - овај пут и са новим песмама тог музичара, чије се постхумно издање на дигиталном ЕП-ју очекује током 2020.

У Јутарњем програму данас и о: наставку акције Удружења "Миксер" - "Кажимо НЕ једнократној пластици", 10. конкурсу "Европски дневник" који за средњошколце организује Делегација ЕУ у Србијии, као и томе може ли се изаћи на крај са великим проблемом у многим деловима наше земље, а то је број неожењених младих и не више тако младих мушкараца.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]