Бескрајни плави круг

Писци из дијаспоре на Сајму књига

У Београду је у току 63. Међународни сајам књига, а прву промоцију књига на штанду који је организовала Управа за дијаспору и Србе у региону имали су српски писци из Канаде. Гордана Петковић Лаковић говори о књизи „Зашто смо отишли“, која је аутентично сведочанство исељеника различитих занимања.

И ове године на Сајму књига је Српско културно друштво „Просвјета“ из Загреба. О новим књигама које је објавила „Просвјета“, говориће Чедомир Вишњић.

Издавачка кућа „Архипелаг“ из Београда објавила је историјски роман „Илона страшна“ професора доктора Николе Моравчевића. Ко је била „Илона страшна“, говориће аутор професор Моравчевић, који живи и ствара у Чикагу.

Чућемо и разговор са књижевницом Мајом Херман Секулић, која је промоцију поеме „Силна Јерина“ имала на овогодишњој манифестацији „Смедервска песничка јесен“.

Из Париза су дошли на овогодишњи Сајaм књига и Душанка и Властимир Станисављевић, који су промовисали на штанду Управе за дијаспору и Србе у региону своје нове песничке књиге.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Милена Божовић Манић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]