Бескрајни плави круг

Срби у расејању

Какво је стање српске културе у Црној Гори, где је место српском језику и шта учинити да се матерњи језик очува, чућемо у разговору са Радомиром Уљаревићем песником и уредником у издавачкој кући „Октоих" у Подгорици.

У Бечу је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета" основало школу за учење српског језика коју похађају деца наших исељеника у Аустрији. Како ради ово друштво говориће председник друштва професор Срђан Мијалковић.

Драган Јаковљевић, главни и одговорни уредник „Српских новина", које два века излазе у Будимпешти, објавио је књигу есеја под насловом „Маска као судбина". Да ли савремени човек има своју маску и шта крије испод ње, говориће Драган Јаковљевић.

Милина Јовановић је ауторка књиге „Сви путеви воде у Џексон" коју је објавила издавачка кућа „Себастијан прес" Епархије Западно Америчке Српске православне цркве у Алхамбри у Калифорнији. Милина је била гост у студију Радио Београда два и чућемо зашто сви путеви воде у Џексон.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Бескрајни плави круг Бескрајни плави круг

Аутор:
Милена Божовић Манић

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]